Коледа в Рованиеми, Лапландия
ПДФ Печат Е-мейл

КОЛЕДА В РОВАНИЕМИ, ЛАПЛАНДИЯ - В ДОМА НА ДЯДО КОЛЕДА

Разположена отвъд Полярния кръг, Лапландия е като място от приказките. Тя обхваща една трета от територията на Финландия, както и части от Русия, Швеция и Норвегия.
Лапландия  е известна в цял свят като домът на Дядо Коледа - вълшебното място, в което Дядо Коледа и неговите джуджета подготвят подаръците, които по Коледа изпращат на децата по целия свят.

Рованиеми е столицата на финландска Лапландия - земя, където реалността и приказките се сливат, за да направят Вашето изживяване незавравимо. Коледата в Рованиеми никога не свършва, а Дядо Коледа, най-добрият приятел на всички деца по света, прави непрестанни приготовления за нощта на Бъдни вечер, когато мечтите на всички деца се сбъдват.
Непосредствено извън града се потапяте в очарователните лапландски пейзажи, които докосват всички до тайнственния непокътнат и спокоен свят на полярния север. Може да изпитате по много различни начини всичко, което тази земя може да предложи, независимо дали сте избрали  сафари с хъскита, разходка с шейна или впряг с елени, те ще ви потопят във величието на природата отвъд полярния кръг.
Най-голямата атракция в Рованиеми е селото на Дядо Коледа. Намира се на около 8 км от града, точно на Северния полярен кръг. Там туристи от цял свят имат уникалния шанс да се срещнат лично с Дядо Коледа в неговия дом. Много близо до Селото на Дядо Коледа се намира и Santa Park, закрит увеселителен парк, където основната тема е Коледа.
Може да посетите музея Arktikum, където ще разкрие тайните на лапландски живот, който датира от  много ранни времена. Ако ви допада северната природа, ви препоръчваме да посетите Pilke Science Center. Всъщност, това е една изложба, която разказва историята на обширните северни гори в региона.
В този магически период от годината, ви каним на магическа почивка, както за децата, така и младите по душа. Елате с нас и се насладете на този арктически пейзаж със снежни гори и замразени езера, истински зимна приказка.

ПРОГРАМА:

22.12.2018

Среща на летище София в 11.45 ч. Полет София - Франкфурт с "Lufthansa" в 13.45 ч. Пристигане във Франкфурт в 15.15 ч. Полет Франкфурт - Хелзинки в 20.40 ч.

23.12.2018

Пристигане в Хелзинки в 00.05 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Хелзинки. Закуска.

Полет Хелзинки-Рованиеми в 07.30 ч. с "Finnair". Пристигане в Рованиеми, Финландия в 08.50 ч. Трансфер до хотел и настаняване. По желание - разглеждане на арктическата зоологическа градина Рануа (11.00 – 16.00 ч) - най-северният зоопарк в света. В парка, в естествено състояние, живеят около 50 различни вида арктически и северни диви животни, сред които и единствените полярни мечки, които се срещат във Финландия (продължителност: 5 часа). Привечер, по желание - екскурзия "Под звездите на Арктика" (18.00-21.00 ч). Ще започнете екскурзията около 18.00 ч., под заснежените гори, когато луната и звездите изгряват, а ако метеорологичните условия са добри - ще видите и северното сияние да озари небето. След лека вечеря и горещо кафе пред открит огън се връщате в хотела (продължителност: 3 часа). Вечеря и нощувка в Рованиеми.

24.12.2018

Закуска. По желание - екскурзия до селището на Дядо Коледа (10.00-16.00 ч.). Денят започва с пътуване с моторна шейна до ферма за елени, където ще научите повече за отглеждането на елени и Лапланската култура като цяло. Ще яздите елен и ще участване в специална Лапландска церемония за пресичането на Полярния кръг, за което ще получите сертификат. Следва обяд в уютен ресторант. След обяд – посещение на Къщата на Дядо Коледа, който Ви очаква там, за да поговорите с него и да му прошепнете своите коледни и новогодишни мечти. Следва посещение на Пощата на Дядо Коледа, където можете да поръчате истинско писмо от Дядо Коледа за следващата Коледа за Вашите деца и близки. Посещение на магазина за коледни подаръци (продължителност: 6 часа). Връщане в Рованиеми и свободно време. По желание, тази вечер Ви предлагаме – вечеря в снежен ресторант иглу. В снежния ресторант ще вечеряте в истинска арктическа обстановка в иглу. Запалените навън огньове и свещи създават мистичен контраст на снега и ледовете. Вътре в ресторанта масите и столовете са направени от лед, вътрешността е осветена с фенери и свещи; таванът отразява звездното небе. Ледени склуптори се мъжделеят в приказната светлина, докато се наслаждавате на вечерята. Менюто е тристепенно. Вечеря (в хотела за тези, които няма да вечерят в Ледения ресторант) и нощувка в Рованиеми.

25.12.2018

Закуска. По желание - сафари с моторизирани шейни до ферма за хъскита (10.30-13.30 ч.), където ще научите повече за тези симпатични арктически кучета, за техния живот и обучение. Следва кратка разходка с шейна, теглена от хъски. След обяд, по желание - екскурзия до ферма за елени (14.00-16.30 ч.), където ще се срещнете с пастира на елените около традиционния огън и ще научите повече за най-стария начин на препитание в Лапландия и за това какъв е животът в Далечния Север. Ще се возите на шейна, теглена от елени, и ще получите лиценз за паравоуправление на такава (продължителност: 2-2,5 часа). Вечеря и нощувка в Рованиеми.

26.12.2018

Закуска. Свободно време или, по желание - риболов с моторна шейна (09.30-13.00 ч.). Екскурзията предлага сафари с риболов в леда. Ще се отправите с моторна шейна на север покрай замръзналата река Унасьоки и през заснежените гори към хълмовете, откъдето ще можете да се възхитите на красивата природа на Лапландия. Пътувайки през белите, покрити със сняг полета, ще стигнете до малко езеро в пустошта. Тишината ще Ви обгърне, докато се приготвяте за риболова. Ще си опитате късмета в традиционния риболов в леда и ще изпържите улова си на лагерен огън. Връщане в Рованиеми (продължителност - 3 часа и половина). Самолетен полет Рованиеми - Хелзинки в 18.10 часа. Пристигане в Хелзинки в 19.25 часа. Трансфер до хотел. Нощувка в Хелзинки.

27.12.2018

Закуска. Туристиче5ка обиколка на Хелзинки - старият град с площада на сенаторите „Senate Square” с уникалната архитектура на немския архитект Карл Лудвиг Енгел известна като „ Императорска архитектура“ , където се намират Хелзинкската катедрала, основната сграда на Хелзинкския университет, както и най-старата сграда в централно Хелзинки - къщата Седерхолм, датираща от 1757 г., сградата на Парламента, площадът „Market Square”, който е една от най-посещаваните туристически атракции на града, сградата на Националният музей и на Националния театър, Олимпийският стадион, Дворецът на спорта и културата „Tennispalatsi”, търговският и бизнес център „Glasspalace”, Експланадата с паралелно разположените булеварди с много магазини и кафенета, ресторант „Café Ursula” разположен на брега на морето, където може да обядвате в приятна атмосфера и др. Нощувка в Хелзинки.

28.12.2018

Полет Хелзинки - Мюнхен в 06.10 ч. Пристигане в Мюнхен в 07.50 ч. Полет Мюнхен - София в 09.00 ч. Пристигане на летище София в 11.50 ч.

КОЛЕДА В РОВАНИЕМИ, ЛАПЛАНДИЯ - В ДОМА НА ДЯДО КОЛЕДА

ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА:

 • Самолетни билети София-Франкфурт-Хелзинки; Хелзинки-Рованиеми; Рованиеми-Хелзинки; Хелзинки-Мюнхен-София
 •  Летищни такси - 460 лв/235 евро - подлежат на потвърждение
 •  Трансфери  летище - хотел - летище
 •  3 нощувки и 2 закуски в хотел 4* в Хелзинки
 •  3 нощувки със закуски и 3 вечери в хотел 4* в Рованиеми
 •  Туристическа обиколка на Хелзинки

КОЛЕДА В РОВАНИЕМИ, ЛАПЛАНДИЯ - В ДОМА НА ДЯДО КОЛЕДА

НЕ СЕ ВКЛЮЧВА В ЦЕНАТА:

 • Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 15 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 од. - 30 лв
 • Екскурзия до арктическата зоологическа градина Рануа - 130 евро (2-ри ден)
 • Екскурзия „Под звездите на Арктика” (с включена вечеря и горещо кафе) - 120 евро (2-ри ден)
 • Екскурзия до селището и парка на Дядо Коледа - 190 евро (3-ти ден)
 • Сафари с моторизирани шейни до ферма за хъскита - 140 евро (4-ти ден)
 • Екскурзия до ферма за елени - 140 евро (4-ти ден)
 • Вечеря в снежен ресторант иглу - 135 евро (при минимум 2-ма човека, 4-ти ден)
 • Риболов с моторна шейна - 140 евро (5-ти  ден)
 • Сафари с риболов в леда - 120 евро (5-ти  ден)
 • Риболов в леда - 80 евро (5-ти ден) 

КОЛЕДА В РОВАНИЕМИ, ЛАПЛАНДИЯ - В ДОМА НА ДЯДО КОЛЕДА

ЦЕНИ:

 • ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА СТАЯ СТАНДАРТ (2+1 рах) - 3965 лева

Посочената цена е в лева, на човек за пакет, при група минимум от 10 човека.

КОЛЕДА В РОВАНИЕМИ, ЛАПЛАНДИЯ - В ДОМА НА ДЯДО КОЛЕДА

Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
За външните полети лимитът за багажа  е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен  багаж.
Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат предварително.
Категоризацията на хотелите в Лапландия не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
Запазваме си правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да променим летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1800 лв.

Рованиеми - хотел Rantasipi Hotel Pohjanhovi 4*

Хотел Rantasipi Pohjanhovi се намира на брега на река Kemijoki. Стаите са екипирани с баня и тоалетна, телевизор, мини бар, телефон. Хотелът разполага със 4 сауни, индивидуална сауна, плувен басейн, зала за срещи, ресторант, нощен клуб, дискотека с караоке.

ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ.


 
За резервации моля кликнете ТУК за да попълните ФОРМУЛЯРА.

или се свържете с нас на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
или на нашите телефони 02 9532393, 0879 042393

 

 

Снимки :

 •  Коледа в Рованиеми, Лапландия Коледа в Рованиеми, Лапландия
 •  Коледа в Рованиеми, Лапландия Коледа в Рованиеми, Лапландия
 •  Коледа в Рованиеми, Лапландия Коледа в Рованиеми, Лапландия
 •  Коледа в Рованиеми, Лапландия Коледа в Рованиеми, Лапландия
 •  Коледа в Рованиеми, Лапландия Коледа в Рованиеми, Лапландия
 •  Коледа в Рованиеми, Лапландия Коледа в Рованиеми, Лапландия